We hebben veel ervaring in de verkoop van matrassen voor zware mensen. Daarom weten we in middels precies wat wel en niet geschikt is. Op deze pagina leggen we dat uit maar mocht je nog vragen hebben laat het dan weten, we helpen je graag!

 

Wat is geschikt?
Onze gepatenteerde koudschuim matrassen zijn ideaal voor zware mensen. Deze kunnen tot maar liefst 250kg verdragen. Door deze te combineren met een van onze extra stevig gemaakte boxspring onderstellen ontstaat de ideale combinatie waar je lang plezier van kunt hebben.

Om schuiven tegen te gaan kun je het matras (indien van toepassing) in een tweepersoons uitvoering bestellen en desgewenst combineren met een bijpassend voetbord. We hebben ook complete sets voor mensen die wat zwaarder, klik hier als je die wilt bekijken…..

Wat is niet geschikt voor zware mensen?
Bijna alle matrastypen zijn niet geschikt voor gebruik boven de 100 kilo. De meest verkochte zijn Binnenveringsmatrassen, pocketveermatrassen en polyether schuim matrassen.

Binnenveringsmatras
Binnenveringsmatras

Binnenvering (ongeschikt) Zoals je op de afbeelding kunt zien is het veersysteem van een binnenveringsmatras een soort spiraalsysteem, welke onderling allemaal aan elkaar verbonden zijn.

Dit systeem ventileert fantastisch omdat het hol van binnen is.  Echter voel je vrij snel de spiraalveren en omdat deze onderling aan elkaar verbonden zijn zal het geheel heel erg snel gaan doorhangen. De maximale belasting van dit matrastype is c.a. 80 kilo.

We weten dat het in de beddenbranche veel aangeboden wordt als zijnde matrassen die zeer geschikt zijn voor zware mensen. Ze gebruiken dan vaak extra dikke ijzerdraden waardoor het steviger wordt. Echter zal ook dat metaal binnen afzienbare tijd vermoeidheid raken waardoor het matras zachter wordt en kuilvorming gaat vertonen.

Doorsnee pocketveermatras
Doorsnee pocketveermatras

Het pocketveer matras (ongeschikt)
Eigenlijk is dit de verbeterde versie van een binnenveringsmatras. Nu zijn de veren niet onderling aan elkaar verbonden maar apart in zakjes verpakt (pockets) hierdoor kunnen de veren los van elkaar reageren zodat dit zich beter aanpast aan het lichaam.

Uit ervaring weten wij dat dit matrastype boven de 100 kilo al voor problemen kan zorgen. Zo wordt dit matrastype na verloop van tijd al vrij snel zachter waardoor vrij snel de benodigde ondersteuning verdwijnt.

Zoals je op de foto ook kunt zien is het pocketveersysteem afgedekt met schuim-balkjes. Vooral aan de zijkant kunnen deze balkjes (door in en uitstappen) gaan scheuren waardoor het matras uit model raakt.

Op de plek waar die schuim-balkjes zitten heb je geen vering. Dit betekend dus als je twee losse eenpersoons matrassen koopt je in het midden van je bed 20cm zonder vering hebt. Ook met behulp van een topdek-matras zul je die op den duur gaan voelen.

Deze matrassen worden doorgaans geschikt bevonden voor personen tot wel 130kg. Wij weten inmiddels echter dat we boven de 100kg liever een van onze gepatenteerde koudschuim-matrassen adviseren. Die zijn namelijk wel in staat voor langere tijd een hogere belasting aan te kunnen.

Polyether schuim matrassen (in beperkte mate wel geschikt) 

Doorsnede polyether matras
Doorsnede polyether matras

Dit is een gewoon schuimrubber matras. Er is een fabrikant die speciaal voor ons dit schuim maakt in een extra stevige uitvoering zodat dit gebruikt kan worden door personen tot 200 kilo.

Wel vertellen we je er eerlijk bij dat je er dan maximaal 2-3 jaar mee vooruit zult kunnen. Maar met een aanschafprijs van € 375,- voor een matras van 90×200 kan dit prima ter overbrugging of bij incidenteel gebruik.

De luchtbellen in een polyether matras zitten opgesloten in het schuim. Na verloop van tijd knappen deze op de plekken waar de meeste belasting op komt een voor een open. Hierdoor ontstaat op die plekken langzamerhand steeds meer kuilvorming.

Wil je het matras bekijken dan klik dan op de link: Boonstra® Obesitas matras budget line 130/200kg 

Doorsnede koudschuim matras
Doorsnede koudschuim matras

Koudschuim matras (mits gepatenteerd zeer geschikt)
Dit is absoluut het beste matras wat je qua kwaliteit en levernsduur kunt hebben. Ook bij gebruik tot wel 250 kilo lichaamsgewicht kunnen ze jaren lang mee!

Alhoewel koudschuim een polyether soort is kun je dit op geen enkele manier met een polyether matras vergelijken. Als je goed kijkt dan zie je dat de structuur ervan veel grover is dan die van het polyether matras.

Het schuim wordt op een hele andere manier en met andere grondstoffen vervaardigt. Waarna het gehele blok in elkaar geperst wordt waardoor alle luchtbellen in het schuim overal open knappen. Dit betekend dat er minder snel kuilvorming ontstaat en bovendien ventileert dit schuim daardoor optimaal. Een koudschuim matras zal daardoor niet snel warm aanvoelen.

Onze gepatenteerde koudschuim matrassen zijn zeer geschikt voor gebruik door zware personen en kunnen maar liefst 250 kilo lichaamsgewicht per persoon verdragen.

Het allerbeste matras voor zware mensen is ons Boonstra® heavy-line matras 175-250kg

Welk onderstel is geschikt voor gebruik door zware mensen?

Onderstel voor zware mensen
Onderstel voor zware mensen

Lattenbodems en bodems zonder vering zijn volstrekt ongeschikt. Het enige wat je hier het beste voor kunt gebruiken is een van onze extra stevige Bonell of pocket geveerde onderstellen. De vering, het frame en het schuim is speciaal voor dit gebruik aangepast en extra stevig uitgevoerd.

Dit zal in combinatie met een van onze gepatenteerde koudschuim-matrassen een perfect geheel vormen waar je lang plezier van kunt hebben.

Zoals je kunt zien is het frame gemaakt van degelijke vurenhouten balken met daarop of wel extra stevige Bonell of pocketvering. Onder de onderstellen voor zware mensen komen een zestal poten die het gewicht evenredig verdelen en bovendien voor de juiste stabiliteit zorgen.

Doordat deze bodems wel kunnen veren en ventileren hoeft het matras niet alles alleen te doen. Bovendien verkleind dit ook de de kans op schimmelvorming.

In heel België leveren we gratis aan huis en desgewenst kunnen we de set ook voor je monteren. Elektrisch monteren we trouwens standaard!